joi, 26 martie 2009

Reclame

10:55
Nu am mai scris de mult pe blog, cam leneş, nu? Ehhh... s-ar putea spune şi aşa, dar poate şi prea ocupat cu multe altele şi am considerat blog-ul ca prioritate secundară sau chiar terţiară... În scurtele mele momente de pauză încercam să mă relaxez ba pe la băi prin ţări străine (am să vorbesc altă dată despre asta), ba uitându-mă la meciuri de fotbal (Premier League - fotbal am zis nu ţurca de la noi), ba mai băgând câte un meci, două de FIFA Manager 09 pe calculator ori stând tolănit pe canapea şi zapând aiurea pe TV (dacă ştie cineva de unde vine termenul ăsta îl rog să îmi scrie). Şi aşa, privind tot felul de emisiuni, unele despre politică, unele documentare ba de ştiinţă, ba despre război, ba despre animale (de fapt şi politica înglobează pe toate cele de mai înainte), ba ceva divertisment uşor pe posturile româneşti generaliste, am prins şi calupuri de publicitate de la noi.
Ce m-a mirat în toate a fost că unele campanii au devenit mai atractive, altele mai enervante iar altele de-a dreptul tâmpe. Hai sa vedem unele şi să încerc să îmi dau cu părerea, aşa, ca şi consumator de reclame din pauză.

Rompetrol - Inovatia

Mi-a plăcut ideea, ca mai toate ideeile din jurul campaniilor Rompetrol. Arată maturitate, arată un brand. De fapt e campanie de brand nu de produs. Dar spre deosebire de cele făcute de Petrom (de exemplu) sunt mult mai originale, mai uşor de înţeles şi mai ales mult mai bine post-procesate. Mi-a plăcut ideea cu evoluţia omului şi dependenţa lui de natură.

BCR - Powercard

Nu mai scăpăm de nenea ăla de la BCR??? Mereu dăm de el? Peste tot ştie ce vrem şi ne facem să ne consumăm banii pe ideeile lui ca apoi să ne spună cu dezinvoltură ''se poate şi mai mult''. Cam aşa e şi reclama asta, săracul tătic aflat în plină criză financiară se gândeşte să cumpere la băieţelul lui un căţeluş, atât de dulce şi frumos încât şi tu, stând în faţa televizorului îţi vine să îl cumperi sau să-l înfiezi. Şi apoi drama, ca om matur şi cu slujbă îl vezi pe tătic care cumpără aproape tot petshop-ul şi băiatul de la BCR (zâmbind, cum altfel, că doar nu-s banii lui) spune dezinvolt că ''o cheltuială duce la alta''. Cum mama ei de treabă să cumperi o ditamai zgarda pentru un căţeluş în speranţa că va creşte mare? Acum îi înţeleg teroarea din vocea omului nostru: ''nu mai bine îi arunc un băţ în parc?''.

Romtelecom - Scufita

Cei de la Romtelecom s-au cam dat pe brazdă, în sensul bun al cuvântului. O reclamă super haioasă după o poveste cu Scufiţa Roşie. Caracterele alese cu scucces şi mai ales actorii. Te uiţi după zeci de ori la reclamă tot mai descoperi lucruri noi. O vezi pe Scufiţa Roşie cum dă cu draci în coş, cum bunicuţa (cea din poveste, nu cea de la telefon) stinge căruciorul cu extinctorul, cum lupul dă cu draci în afişaj, etc. Chiar şi teaser-ul de final e bestial când lupul se loveşte de reclamă. În plus cei de la Romtelecom au extins campania sponzorizând şi emisiunea de succes de pe Prima TV, Mondenii. În cadrul emisiunii apare un alt spot, realizat special pentru emisiune în care personajele stau la poveşti în stilul caracteristic al personajelor pamfletizate din emisiune. Nu pot să mi-l scot din cap pe lup cum spune ''la naiba!''.

Cosmote - Hickie


Şi cei de la Cosmote au schimbat placa. După multe reclame idioate au început şi cei verzi din telecomunicaţiile mobile să facă reclame cu gust pentru tineri. Pur şi simplu nu am ce comenta, de fiecare dată când mă uit ma amuz. Oare cine nu a trecut prin experienţa tânărului? Fie că e vorba de iubit/iubită sau tată/mamă sau alte persoane care te prind cu miniciuna şi nu mai ştii cum s-o dregi mai repede şi mai bine.

Cosmote - Farewell


La fel ca mai sus şi acest spot îmi întăreşte părerea mea despre campaniile Cosmote. Chiar e haioasă tipa din tren...

McDonald's - Rapper


Mereu reclamele de la McDonald's au fost prosteşti, infantile şi în spiritul american corporatist. Pur şi simplu trebuie să fie polliticaly corect şi să nu supere pe nimeni. Stupid!!! Nu suntem în America!!! Chiar nu sunt în stare cei de la McDonald's să îşi facă un contract cu o agenţie europeană de publicitate şi să facă nişte spoturi pentru publicul din Europa? Păcat că nu am găsit şi spotul de la noua şaorma (nu ştiu cum se scrie corect, atâtea şaormerii atâtea feluri de a scrie) că să mai arăt încă un exemplu care să îmi susţină teoria. PENIBIL!!!
P.S. Aici aş putea să includ şi campaniile Coca-Cola, la fel de plictisitoare!

joi, 12 martie 2009

Barca - Lyon

17:11
Am primit azi poze de la un bun prieten care a avut şansa să fie prezent la meciul Barcelona - Lyon. Meciul a fost aseară (11 martie 2009), meci retur din optimile Ligii Campionilor.






NOD32 4.0

11:23
A apărut o nouă versiune la NOD32, astfel s-a ajuns la versiunea 4.0.
Schimbări faţă de versiunile precedente:
  • Export/Import de certificate SSL către cele mai cunoscute web browsere (Firefox, Opera, Internet Explorer)
  • Integrare şi în Windows Live Mail v14 (Beta)
  • Adăugat suport pentru imagini iso (recovery CD function)
  • Adăugată posibilitatea tu a edita modulul de update cu servere definite de utilizator
  • Suport pentru SSL în Microsoft Windows 2000
  • Filtrarea logurilor este îmbunătăţită (smart filtering)
  • Suportă modul “Download Headers” în MS Outlook (Exchange, IMAP)
  • Excluderile funcţionează pentru drivere mapate din reţea (trebuie să existe două excluderi: una pentru calea mapată şi una pentru calea UNC)

Download : NOD32 Antivirus 4.0.314 (32-bit)

Download : NOD32 Antivirus 4.0.314 (64-bit)

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts