marți, 19 iulie 2011

Incident aviatic pe Otopeni

13:56
Cea mai mare tragedie aviatică din istoria României a fost foarte aproape să se producă pe 11 iulie anul acesta, pe aeroportul Otopeni.
Două avioane care împreună aveau peste 400 de persoane la bord au evitat cu doar 500 de metri o ciocnire care ar fi putut fi catastrofală.
O aeronavă TAROM, care venea de la Paris, primise undă verde să aterizeze pe una dintre piste. În acelaşi timp, un avion al grecilor de la Aegean Airlines tocmai primise acceptul de decolare, de la capătul opus al aceleiaşi piste.
Avionul TAROM era un Boeing 737-700, în timp ce aeronava Aegean Airlines era un Airbus A320.
Totul a ieşit la iveală după ce pe internet au apărut convorbirile controlorului de trafic român cu fiecare dintre piloţii celor două avioane.
După ce ia ambele decizii, controlorul de trafic îşi dă seama de eroare. La minutul 1:29, el se aude spunând: "Aoleu... I'm so sorry... Aegean, stop rolling please. TAROM, go around!". În traducere: "Scuze. Aegean (n.r. avionul grecesc), opriţi rularea pe pistă. TAROM, nu ateriza".
Din fericire pentru toată lumea, atât piloţii Aegean Airlines, cât şi cei ai TAROM răspund foarte prompt la comenzile controlorului de trafic şi execută manevrele corespunzătoare.
Astfel, avionul companiei grecesc se opreşte pe pistă, iar aeronava TAROM ia din nou altitudine şi aterizează în siguranţă, peste câteva minute.
Momentele dinainte de incident au fost refăcute cu ajutorul graficii computerizate. Se poate observa că avionul grecesc (cu roşu) se aliniază cu pista după ce un alt avion (cu portocaliu) aterizează. Pilotul Aegean nu ştie, însă, că pe aceeaşi pistă urma să ajungă în câteva momente şi aeronava TAROM (cu albastru).
Până acum, nu se ştie dacă pilotul grec a pornit manevrele de aliniere cu pista din proprie iniţiativă sau acestea au fost indicaţiile controlorului de trafic român.

luni, 11 iulie 2011

duminică, 10 iulie 2011

sâmbătă, 9 iulie 2011

Colgate MaxWhite One

09:50
Reclama de la Colgate cu fata care se schimbă în faţa oglinzii are o altă versiune, o versiune iniţială care din motive care îmi scapă a fost refuzată.

Versiunea actuală:


Versiunea iniţială:



Noutăţi de la Google

09:42
De ieri s-a schimbat interfaţa de la blogger.com şi a apărut noua interfaţă de la youtube, numita si Cosmic Panda.
E adevărat că mă cam chinui de câteva minute să văd ce au reorganizat pe aici prin blogger, dar pare o interfaţă mai clean şi mai apropiată de Google. Ceea ce m-a încântat însă au fost statisticile. În sfârşit pot să văd mai bine cine şi ce citeşte la mine pe blog.


About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts