luni, 31 octombrie 2011

O sambata dupa-amiaza la rugby

14:38
Sambata mi-am luat inima in dinti si am invitat-o pe Ade sa mergem impreuna sa vedem un meci de rugby. Ea nu a avut pana acum tangenta cu acest sport, poate doar daca trece in fuga prin fata TV-ului cand eu ma uitam la Cupa Mondiala recent incheiata. Tot ce stia e ca e cu o minge ovala si se fac placaje si gramezi. Si pentru mine a fost o experienta oarecum noua. Nu am mai fost la un meci de rugby de cand eram mic si mai mergeam la meciurile de rugby din Arad de pe stadionul Gloria. 
Cand am ajuns la teren cam toate locurile din tribuna erau ocupate, dar am gasit cateva locuri libere chiar in zona rezervata antrenorului celor de la Universitatea de Vest Timisoara care jucau impotriva celor de la Dinamo in ultimul meci din sezonul regulat. In cazul in care nu stiati la rugby antrenorul principal sta in inaltul tribunei printre spectatori. Astfel vede mai bine asezarea pe teren. 
Atmosfera nu se compara cu cea de la meciurile de fotbal. In proportii aproximativ egale sunt si fete si baieti. Multi tineri, chiar si copii, soti cu sotii, iubiti cu iubite, nu se injura, nu se scandeaza, nu se mananca seminte (sau nu se scuipa de fapt seminte), nu se fumeaza, nu se arunca cu petarde... Ce alte exemple sa mai dau in favoarea unui meci de rugby fata de unul de fotbal. Apropo, joi am fost la Poli - Steaua si am in minte proaspat manifestarea galeriei timisorene care se autonumeste "cea mai civilizata galerie din tara".







marți, 25 octombrie 2011

Tsunami-ul din Japonia vazut din masina

09:36


Soferul japonez Yu Muroga a surprins pe camera instalata pe bordul masinii sale cutremurul si tsunami-ul din 11 martie 2011. Filmarea este intrerupta in momentul in care masina este strivita de un perete. Soferul a apucat sa iasa din masina putin inainte si sa inoate pana la o cladire inalta de unde a supravietuit. Masina a fost recuperata de curand impreuna cu camera. Expertii au reusit sa recupereze filmarea chiar daca camera a fost complet distrusa.

vineri, 21 octombrie 2011

luni, 17 octombrie 2011

Despre planespotting in presa

22:19
A aparut articolul in Opinia Timisoarei:

7 timisoreni, fotografi amatori, iubitori de instantanee cu aeronave in zbor, la decolare sau aterizare,  au mers in aceasta dimineata la Aeroportul International Timisoara pentru prima sesiune de plane spotting.
Iniante de a sta aproape de pista unde aterizau si decolau avioane Airbus, Focker si Saab, pasionatii de plane spotting au fost instruiti de reprezentantii aeroportului  cu privire la regulile de fotografiere in incinta aeroportului si au fost transportati la locatia de fotografiere cu un microbuz.
Fotografii s-au aratat extrem de incantati, mai ales ca nimeni nu a mai facut asta pana acum. “Este o oportunitate inedita, iar eu am venit aici mai mult din curiozitate. Am aflat despre acest eveniment pe pe siteul www.opiniatimisoarei.ro si nu puteam scapa aceasta ocazie“, a declarat Virgil Simionescu, de meserie designer grafic, dar care in timpul liber este si fotograf amator.
Intr-un fel eu am pastrat legatura cu cei de la aeroport pentru legalizarea acestui eveniment si sa ne permita accesul inauntru pentru fotografiere. De fotografie aviatica sunt pasionat de vreo 3 ani. Am mai facut poze prin Europa : Viena, Munchen, Belgrad… si in tara pe majoritatea aeroporturilor“, a declarat si Alexandru Botyan, student la Agronomie. “Am aflat despre eveniment de pe internet, de pe forum, sunt pasionat de aviatie dar pana acum nu am mai fotografiat. Vreau sa mai vin si cu alta ocazie“, a spus si inginerul Iulian Sofronie.







marți, 11 octombrie 2011

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts