duminică, 29 iunie 2014

Metallica si vânătoarea

08:00
Anul acesta festivalul de la Glastonbury a fost mai controversat decât niciodată.

În primul rând într-un interviu membrii trupei Mogwai, care trebuiau sa cânte în același timp cu Metallica dar pe o altă scenă, au declarat că Lars Ulrich este "un baterist neînchipuit de slab". Iar răspunsul nu s-a lăsat așteptat, Lars declarând mai simplu decât era de așteptat "Huh? What? Who are you?".

Dar controversa cea mare îl are în prim plan pe James Hetfiled. Din data de 8 iunie History Channel va prezenta un reality show în care niște concurenți vor merge la vânătoare de urși din zona Kodiak din Alaska. Această rasă de urși e considerată printre cele mai mari rase de prădători din lume. Naratorul acestei serii va fi însuși James care nu și-a ascuns niciodată plăceara de a vâna. În momentul în care au auzit activiștii britanici pentru drepturile animalelor au creat o pagina de Facebook prin care faceau petiții pentru a interzice trupa în a concerta la festivalul de la Glastonbury.


Răspunsul nu s-a lăsat așteptat. Pentru cine nu știe, Metallica folosește de zeci de ani ca intro pentru concertele lor o secvență din filmul "The Good, the Bad and the Ugly" și o secvență muzicală compusă de către Ennio Morricone și secvențe video din scena "ultimul duel". De data aceasta însă pe ecranele de la festival a apărut o versiune specială de intro, dedicată activiștilor anti-vânătoare. Mesajul a fost foarte clar...

joi, 26 iunie 2014

marți, 24 iunie 2014

Transalpina rămâne închisă circulaţiei auto

13:30
Transalpina, cea mai înaltă şosea din România, rămâne închisă. Pe mai multe porţiuni nu au fost montaţi parapeţi de protecţie şi nici nu s-au făcut marcaje rutiere, aşa că drumul reprezintă un pericol pentru şoferi, spun autorităţile. Cei care se încumetă să ajungă pe şosea, riscă amenzi.

Sursa foto: peundemerg.ro

Pătrunderea pe un drum închis se sanţionează cu o amendă de până la 680 de lei.

Autorităţile spun că DN 67C este nesigur pentru şoferi. Oficial, şoseaua este un şantier în lucru, aşa că dacă vreun conducător auto pătrunde pe acest tronson, o face pe propria răspundere.

Principalul motiv pentru care şoseaua nu este deschisă circulaţiei este că o serie de lucrări nu au fost finalizate. Nu sunt montaţi parapeţi de protecţie, nu au fost amenajaterigole pe marginea şoselei şi lipsesc marcajele rutiere.

Modernizarea Transalpina a început în 2009, când firma care face lucrarea a câştigat un contract în valoare de 349 de milioane de euro. Lucrările s-au oprit anul trecut, când societatea a intrat în insolvenţă. Pentru terminarea lucrărilor, se va organiza o licitaţie pentru desemnarea unui nou constructor.

Sursa: Digi24


PS 
PARAPÉT, parapete, s. n. 1. Perete (de înălțime mică) din piatră, lemn, metal etc. care servește la delimitarea teraselor, a podurilor, a marginilor unei șosele etc. ♦ Prelungire a bordurilor unei nave, deasupra punții superioare, având rolul de a proteja oamenii, instalațiile și obiectele de pe punte contra valurilor. ♦ Obstacol așezat la capătul unei linii ferate pentru ca trenul să nu mai poată înainta. 2.Întăritură de pământ sau de zid la redute și la tranșee, pentru protejarea luptătorilor. – Din it. parapetto, fr. parapet, genn. Parapett.

Mă așteptam ca un angajat al unui post de știri care se consideră respectat (în particular consider și eu) să aibe angajați oameni care au terminat jurnalismul. Iar cum materia de bază la Facultatea de Jurnalism pe lângă limbile străine este și gramatica limbii române nu rămaâne decât să mă întreb cum au terminat astfel de angajați facultatea.

luni, 23 iunie 2014

sâmbătă, 21 iunie 2014

Un nou design

14:23
După ani de zile am luat decizia că trebuie sa schimb aspectul blogului. Decizia a fost luată de vreo jumătate de an dar din diferite motive am tot amânat implementarea ei. În sfârșit acum mi-am luat inima în dinți și tastatura în mână și am trecut la schimbare. Nu știu încă dacă aceasta va fi forma finală sau dacă schimb din temelii întreg designul. În plus, am să încerc să devin mai activ pentru că în ultima vreme m-am cam tras pe fund din a face update și cu multe lucruri am rămas în urmă.

Aștept însă de la voi sugestii, propuneri și poate bug-uri (în afară de cele deja știute de mine și pe care sper să le rezolv mai repede).

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts