vineri, 21 mai 2010

Turism in Romania

09:48

Articol superb in Academia Cațavencu:


În lumina noilor indicaţii pentru presă venite dinspre Cotroceni, Biroul de călătorii la all-inclusive cu cortul de pe lîngă A.C. a analizat situaţia turismului românesc pe timp de criză şi a decis, în şedinţă de urgenţă, să lanseze un apel mobilizator către societate. De la o vreme, în media tonomată au apărut tot soiul de minciuni şi dezinformări. Români, nu plecaţi urechea la zvonuri! Vom desfiinţa aceste neadevăruri, distrugînd cîteva mituri urbane referitoare la turismul românesc.



• Tot Litoralulde la Mamaia la Vamă, e scump, plin de clă diri kitschioase, plaje murdare, ţigani cu porumb fiert, manele. Eroare. Pe undeva pe lîngă Eforie Sud, există o zonă ieftină, superbă, liniştită. Adevărat, cam pustie.


• Se aşteaptă şi două ore pentru o comandă în restaurant, mîncarea e de la conservă sau plic, nu se acceptă plata cu cardul, ospătarii români nu au rest la nici o bancnotă. Numai calomnii! Gastronomia noastră bazată pe palincă, sarmale şi mici dă clasă oricînd oricărei bucătării, şcoala românească de chelneri e recunoscută pe toate vasele de croazieră.


• Se spune că cea mai proastă şi scumpă cafea din lume a fost servită înEforie Nord (cică ar fi consemnată şi în Cartea Recordurilor). Complet fals: nu era cafea, era cappuccino şi nu era la Eforie, era la Predeal.

• Hotelurile au fost cum pă rate pe nimic de nişte neni care n-au nici o treabă cu turismul: nu s-a investit un leu în ele, sînt mizerabile – au gîndaci, igrasie şi cearşafuri ajunse la o vîrstă venerabilă, se angajează doar personal sezonier necalificat, plătit la negru. Ei na, acum ce vreţi? Cinci stele la bani româneşti?

• Turismul balnear prin sindicat e mort şi îngropat, prin staţiuni e jale şi tristeţe: sînt părăsite, în paragină, cu magazine închise, fără alternative de distracţie. Asta-i bună! Păi, nu pentru linişte şi relaxare mergem acolo? De discoteci şi hărmălaie avem noi nevoie în concediu, după un an de muncă?

• Pensiunile agroturistice s-au industrializat, artizanatul adevărat e înlocuit de kkt-uri chinezeşti sau turceşti, cabanele montane sînt scumpe, fără condiţii minime de igienă. Hai, dom’le, ce poate fi mai original decît să te uşurezi în natura sălbatică? Nicăieri în Europa nu se poate aşa adventure… În plus, unde mai găseşti tarabe cu atracţii pe marginea drumului pînă la destinaţie, ca la noi?

• Românul e tentat de pre ţurile mici de la bulgari. Asta e o prostie: se ştie că sîntem prea săraci ca să petrecem concedii ieftine. Mai bine investim într-o vacanţă scumpă la noi acasă, unde vede toată lumea că ne permitem, decît să le mîncăm all-inclusive-urile pînă pocnim, să facem – Doamne fereşte! – şi vreun infarct.

• Gurile rele spun că, în epicentrul acestui dezastru, Elena Udrea ştie doar să taie panglici la tot felul de festivităţi inutile. Inexact, doamna ministru se implică activ: a anunţat pe blog-ul personal că a aprobat şi sprijină construirea a două noi staţiuni de schi la Nucet şi Petroşani. Ia­tă, după patinoarul braşovean de superlux de 12 milioane de euro, o nouă realizare de mare excepţie a actualei guvernări, unică în lume: în România se va schia printre nuci şi la altitudini negative, de pe munte pînă în mină. Tot ce mai rămîne de făcut e să înlocuim vagonetele cu nişte telecabine mai mici.

Români, fiţi patrioţi, sprijiniţi turismul românesc! Faceţi rezer vări la Neptun, Amara, Slănic Mol dova! Apoi, foarte important, nu uitaţi să şi mergeţi…

miercuri, 19 mai 2010

Clash of the Titans

14:50
Cati nu ati citit in copilarie "Legendele Olimpului"? Cred ca putini au trecut fara sa rasfoiasca putin aventurile zeilor Olimpieni sau a eroilor eleni. Cred ca fiecare am avut cate un zeu sau zeita preferata, fiecare ne-am imaginat ca fiind Perseu, Hercule sau Prometeu. Ei bine, putem reveni in acele vremuri prin filmul "Clash of the Titans", un remake al filmului omonim din 1981. Multe efecte speciale, cica 3D care era penibil din cauza focalizarii foarte proaste. Se focaliza pe un punct in loc de focalizare multipunct ce ar fi creat mult mai usor efectul de 3D real. In rest, mai mult un film de cultura generala. Am incercat mereu sa imi aduc aminte numele celor 12 zei principali, daca Perseu chiar a trecut Styx-ul sau a fost altul, daca Perseu (eroul principal al filmului) a omorat Medusa sau a fost Hercule, daca are sau nu ce sa caute Pegas in povestea asta. Ei bine, in stilul caracteristic americanilor filmul nu a fost foarte legat de mitologie dar nici nu a deraiat prea mult, asa cum aveam sa aflu a doua zi la servici cand am stat toata ziua cu ochii pe Wikipedia sa citesc toate legaturile din mitologia greaca. Da, Perseu a trecut Styx-ul, el a omorat Medusa, Pegas era in povestea asta, dar pe Hydra a omorat-o cu un scut daruit de Atena (care si-a incrustat chipul Medusei pe scut dupa acest moment) in timp ce dormea privind-o in oglindirea scutului. Medusa era singura muritoare din cele 3 gorgone. Dupa ce i-a taiat capul a iesit din corpul ei Pegas cel innaripat. A fost ajutat pe langa Atena si de catre Hermes care i-a daruit o pereche de sandale innaripate, iar Hades (care nu avea rolul personajului rau din film) i-a daruit o capa care il facea invizibil. 
Ca o concluzie, filmul merita vazut doar ca o rampa spre o pofta de a citi mitologia greaca si a va reimprospata cultura generala dar nu bazata pe film ci pe propria documentare. Spor!

luni, 10 mai 2010

Sidebar stanga in Google

10:49
Poate ati observat noua interfaţă de căutare Google, care oferă o nouă bara de navigare in partea stângă şi o modificare logo-ul Google, care arata destul de cool. Panoul lateral nou evidenţiază instrumente de căutare şi criterii de interogare mai relevante, ceea ce face mai uşor găsirea exact a ceea ce căutaţi.
Cu toate acestea, cei mai mulţi utilizatori pot găsi nouă bară laterală integrată in stânga ca fiind inutila si destul de enervanta. Există o modalitate uşoară de a ascunde panoul de navigare din partea stângă.

Pentru a ascunde bara in Chrome, instalati extensia ‘Hide Google Options’. Va sterge bara latereala si va fi mereu setata ca optiune pentru orice utlizator. De asemenea se poate apasa un buton care o poate face sa reapara in cazul considerati ca acea bara e utila. (Suporta orice domeniu google)

Pentru a ascunde bara in Firefox, instalati acest add-on: Hide Google Options. Puteti cu usurinta sa porniti sau sa opriti acea bara din stanga cu un singur click. Pentru moment functioneaza doar pentru domeniul google.com
Utilizatorii de Firefox mai pot insta si un Google Fix userscript (folosind Greasemonkey add-on) care scoate si bara din stanga si cea de jos din orice regiune Google, pur si simplu va reveni la vechea versiune de Google.

Utilizatorii de Internet Explorer & Opera pot folosi doar o adresa pentru a reveni la vechiul Google:  http://www.google.com/webhp?hl=all

vineri, 7 mai 2010

joi, 6 mai 2010

Muzica buna

15:10
Iata cateva piese pe care le ascult in ultimul timp cu mare pofta:


  • Stromae - Alors On Danse
  • Ellie Goulding - Guns and Horses
  • Gaetan Roussel - Help Myself
  • Fyfe Dangerfield - Faster Than The Setting Sun
  • Hot Chip - I Feel Better
  • Plan B - She Said
  • Vama - Cantec de gasit

miercuri, 5 mai 2010

Snooker

17:30
Timp de mai bine de 2 saptamani am stat lipit de televizor de dimineata pana seara si ma uitam la snooker. Nu am sa fac comentarii despre acest sport care i-a prins deja pe destui romani. Nu am sa comentez nici despre finala dintre Robertson si Dott, nici despre John Higgins, nici despre Ronnie sau Stephen sau despre trupa de pusti din China.
Pur si simplu am sa las imaginile sa vorbeasca de la sine. Acum 25 de ani in aceasi arena ca si in zilele noastre s-a disputat poate cea mai frumoasa finala de snooker din istorie. Dupa 25 de ani protagonistii: Steve Davis si Dennis Taylor au reeditat acea finala intr-un mod hazliu dar explicand cam ce am trait, gandit si simtit in acele momente
Finala din 1985
Partea 1:



Partea 2:


About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts