duminică, 30 noiembrie 2014

Nu avem nevoie de centura de sud a Timișoarei

10:07
Nu, nu ăsta e punctul meu de vedere, chiar dimpotrivă, susțin că orașul e distrus în fiecare oră de mașinile grele care îl traversează de la sud spre nord sau spre vest. Un inel de circulație complet măcar la standard de drum expres e vital pentru un oraș de mărimea Timișoarei și mai ales cu o asemenea economie.

Ei bine, nu de aceași părere e și actualul (nu veșnicul) minstru al Transporturilor, Ioan Rus.


duminică, 16 noiembrie 2014

Istoria pe scurt: Windows

11:37

Bill Gates a prezentat lumii noul sistem de operare la un eveniment organizat la New Yotk City's Plaza Hotel la data de 10 noiembrie 1983. Dar a mai durat încă aproximativ doi ani până când utilizatorii au putut să îl folosească.

De atunci, în decurs de peste 30 de decenii, Windows a trecut prin 15 versiuni și sub-versiuni.


Windows 1.0 (1985)

Windows 1.0 a fost oficial lansat în 1985. Denumirea inițială a fost "Interface Manager", dar a fost schimbată în Windows după formatul în care programele erau prezentate pe monitor.


Windows 2.0 (1987-1990)

Următoare versiune a fost lansată în 1987 și au apărut iconițele de pe ecranul de lucru, memorie extinsă și posibilitatea de a suprapune ferestrele.


Windows 3.0 (1990)

Când a debutat în 1990, noul sistem de operare a devenit cel mai răspândit sistem de operare de până atunci. Microsoft a vândut peste 10 milioane de copii doar în primele două săptămâni. Sistemul de operare funcționa mult mai rapid, iconițele mult îmbunătățite și se puteau utiliza 16 culori.


Windows 95 (1995)

Windows 95 este unul dintre cele mai cunoscute sisteme de operare realizate de către Microsoft. Cu această nouă versiune a apărut bine cunoscutul buton Start. Deși Internet Explorer apăruse cu versiune anetrioară, abia acum a fost integrat cu succes. În primele 5 săptămâni au fost vândute peste 7 milioane de licențe.


Windows 98 (1998)

Windows 98 a fost lansat exact în momentul în care internetul începea avântul, iar noul sistem de operare era creat exact pentru a ajuta extinderea experienței. Pentru prima dată unitățile DVD puteau fi folosite.


Windows ME (2000)

Windows ME, sau Millenium Edition, Microsoft a adăugat o nouă experiență media. Pentru prima dată a apărut System Restore. Totuși, a fost considerată cea mai proastă versiune a sistemului de operare.


Windows XP (2001-2005)

După eșecul cu versiunea anterioară cei de la Microsoft au venit pe piață cu o versiune complet nouă. Cu un ecran mult mai curat, o mișcare mult mai dinamică și foarte multe lucruri care au revoluționat evoluția sistemelor de operare.


Windows Vista (2006-2008)

Vista a fost mai degrabă o revoluție la nivel vizual. În schimb la nivel de experiență a utilizării a fost mai degrabă un eșec, foarte mulți concluzionând că nu există niciun motiv serios pentru care să faci un upgrade de la Windows XP.


Windows 7 (2009)

Windows 7 a primit laude așa cum cei de la Microsoft așteptau, iar criticii au spus că așa trebuie să arate un sistem de operare adevărat.


Windows 8/8.1 (2009-prezent)

Versiunea a fost lansată în octombrie 2012 și se dorea o revoluție. Parțial reușită, din păcate pentru Microsoft. Renunțarea butonului Start, cu care au obșnuit clienții de atâția ani a fost înlocuit cu o interfață (numită Metro) care încerca să unifice platformele. Clienții de PC (majoritari) au fost reticenți la această schimbare și chiar dacă în spate noul sistem de operare era mult mai bun, nu a reușit să aducă vânzări mari.


Windows 10 (2015?)

Noul sistem de operare prezentat în această toamnă și promis anul viitor, va folosi toate lucrurile bune din versiunea anterioară dar, cel mai important pentru clienții majoritari, va reapărea butonul Start.

Articol original: Business Insider

vineri, 14 noiembrie 2014

Se circulă...

20:54
S-a dat drumul, în sfârșit, la circulație pe tronsnul autostrăzii A1 între Cunța și Săliște. De azi avem autostradă între alte două municipii, Deva și Sibiu.


Așa cum se poate vedea și în clip, mai e de lucru până când natura va fi îmblânzită și debleul va fi sigur.


Sursa foto: Ora de Sibiu

miercuri, 12 noiembrie 2014

marți, 4 noiembrie 2014

Cum să dai shutdown remote la Windows 7

19:33
Pentru că nu toată lumea știe cum să oprești un calculator care are Windows 7 prin Remote Desktop Connection am să menționez două posibilități.

Prima e ca din Command Prompt să scri
shutdown -f -s -t 1
Sau pentru restart
shutdown -f -r -t 1
A doua variantă e mai simplă. Apăsați combinația de taste CTRL+ALT+End și apare o fereastră ca mai jos de unde din colțul din dreapta selectați opțiunea dorită.


About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts