luni, 15 septembrie 2014

Reguli de utilizare a benzii de urgență

Începem să avem autostrăzi dar nu știm încă să le folosim. Pe lângă faptul că se merge pe banda a doua deși nu e nimic de depășit sau și mai rau, se merge cu o viteză mică pe banda a doua sau nu se schimba banda când e o mașină pe banda de accelerare o problemă foarte des întâlnită este utilizarea aiurea a benzii de urgență. Banda de urgență, așa cum îi spune și numele este DOAR pentru urgențe, nu pentru diferite nevoi personale sau pentru a face poze sau a cumpăra/vinde legume și fructe. Oprirea unei mașini pe banda de urgență e un pericol atât pentru cei care sunt opriți cât și pentru ceilalți din trafic. E un obstacol fix pentru mașinile care merg cu cel puțin 130 km/h. Ați văzut ce se întâmplă cu o mașină la un test de coliziune, acel test se efectuează la 60 km/h. Acum imaginați-vă ce se întâmplă la vitezele de pe autostradă.

Acum un mic ghid pentru situațiile într-adevăr neprevăzute în care trebuie să opriți mașina pe autostradă.


Opriți vehicolul cât mai pe dreapta astfel încât să puteți coborî de la volan în deplină siguranță. Puneți luminile de avarie și lăsați lămpile de poziție aprinse.


Puneți-vă vesta reflectorizantă. E bine să o aveți în bord sau într-un loc cu acces ușor, astfel încât atunci când coborâți din mașină să o aveți pe voi. e preferabil ca toți ocupanții vehicolului să aibe câte o vestă. Vesta vă asigură o vizibilitate mărită chiar și pe zi și atenționează ceilalți participanți la trafic.


Folosiți ușile din partea dreaptă pentru a coborî toți pasagerii din mașină cât mai repede și refugiați-vă dincolo de parapetele de protecție.


Deplasați-vă spre cel mai apropiat telefon SOS doar dincolo de parapete. Nu încercați să traversați autostrada chiar dacă ați văzut pe celalaltă parte un telefon.


Sunați la centrul de asistență al autostrăzii. Dacă telefonul SOS nu e funcțional sunați de pe un telefon mobil la 112. Nu încercați să opriți alte mașini din trafic pentru a cere ajutorul.


Reveniți la mașina voastră și așteptați ajutorul pe care l-ați solicitat. Nu traversați parapetele de protecție decât când echipele de intervenție sosesc și personalul vă sfătuiește să o faceți.

Drum bun și atenție în trafic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts