În etapa a opta a fost ofertă reţeta Turtelor de cartofi (Galettes de pommes de terre)
Timp de pregătire: 35 de minute.
Porţii: 4
Ingrediente:
1 kg de cartofi
1 ceapă mare
pătrunjel tocat
2 ouă
o lingură de făină
o ceaşcă de ulei
nucşoară
sare şi piper
Preparare: Spălaţi, curăţaţi şi radeţi pe o răzătoare mare ceapa şi cartofii. Scurgeţi puţin din zeama legumelor rase. Amestecaţi apoi cu faina, ouăle şi pătrunjelul tocat. Asezonaţi cu nucşoară, sare şi piper după gust. Faceţi mici turte cu ajutorul unei linguri de supă umplută bine cu amestecul rezultat. Luaţi o tigaie şi turnaţi uleiul. Când acesta e fierbinte puneţi turtele. Apăsaţi-le cu ajutorul lingurii. Trebuie prăjite pe ambele părţi până devin aurii şi crocante. Se servesc fierbinţi alături de salată verde, şuncă sau bacon prăjit şi un pahar de vin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu