sâmbătă, 25 februarie 2012

Salata de cartofi

Pentru ca acum doua saptamani am facut o vizita la Urgente la Arad pentru o criza la rinichi, doctorul mi-a recomandat sa renunt la carne o perioada. Asa ca am inceput sa devin vegetarian. Foarte greu la inceput dar acum m-am obisnuit. Cat am stat in covalescenta m-am uitat toata ziua la TV si urmaream ParikaTV unde l-am vazut pe Jamie Oliver preparand rapid o salata de cartofi interesanta. Eu am adaptat putin reteta lui si uite ce a iesit.

In primul rand se taie cartofii cuburi. Daca sunt noi pot fi lasati nedecojiti. Se pun la fiert cu sare, coji de lamaie si buzuioc sau cimbru. Daca nu aveti cimbru sau buzuioc proaspat merge si cel uscat. Ca sa fiarba mai repede e preferabil sa sa toarne apa clocotita (dintr-un ceainc) peste cartofi.



Dupa ce sunt fierti cartofii se pun la scurs si se lasa vreo 5-10 minute ca apa sa se evapore complet.


Intre timp curatam vreo 2 cepe si le punem la calit impreuna cu 2 linguri de unt sau margarina. Margarina e mai aromata dar depinde de gusturile fiecaruia. Se calesc la foc mic pana cand ceapa devine usor rosiatica. Se stinge cu putin vin alb.



Putem prepara rapid si un sos. Smantana se amestca cu zeama din jumatate din lamaia pe care am curatat-o la inceput si se adauga putin marar tocat, cimbru, busuioc si boia dulce pentru culoare.


La sfarsit se pune sare peste cartofi, se pune ceapa calita, putin ulei de masline si restul de zeama de la lamaie.




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts