miercuri, 6 august 2014

Virtual Box - Guru meditation

În cazul în care aveți o mașină virtuală creată cu Virtual Box și doriți să o porniți în mod silențios, adică să nu se deschidă consola implicită și să economisiți resurse o puteți face ținând apăsat pe tasta Shift și dublu-click pe mașina pe care doriți să o porniți. Vă puteți conecta la mașina pornită folosind Remote Desktop Connection de exemplu în cazul mașinilor Microsoft sau orice altă modalitate de conectare la distanță.

Se poate întâmpla să nu aveți suficiente resurse disponibile pentru a folosi mașina virtuală pentru că mașina gazdă consumă și ea resurse și ea are prioritate în utilizarea lor. În acest caz daca porniți în consolă apare un mesaj de eroare și dacă apăsați OK se închide mașina virtuală. Însă dacă o porniți în modul silențios nu apare acel mesaj, ci doar starea curentă a mașinii se schimbă în "Guru Meditation".


Din păcate opțiunile de Power Off sau orice altă modalitate de a opri sau reseta mașina nu sunt posibile din meniu. Singura opțiune rămasă e să oprim mașina din linie de comandă.
Pentru asta trebuie sa deschideți Command Prompt (nu e nevoie neapărat să porniți cu drepturi de Administrator) și să introduceți comenzile următoare.
În primul rând trebuie ca directorul curent să fie cel în care a fost instalat Virtual Box. De exemplu, în cazul nostru, am folosit următoare linie de comandă:
cd C:\Program files\Oracle\VirtualBox

Apoi scrie-ți următoarea linie de comandă:
VBoxManage controlvm <numele mașinii> poweroff


Și problema e rezolvată!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts