miercuri, 17 februarie 2016

American Truck Simulator

Așa cum știți deja s-a lansat American Truck Simulator (2 februarie) și am avut șansa să îl testez câteva zile.

Ce să vă așteptați dacă îl cumpărați cu 20 de Euro de pe Steam? Păi pentru început așa cum zic producătorii un joc nou. În realitate... hmmm... să zicem că da.


Jocul este disponibil doar în versiune de 64 de biți. Asta în cazul în care aveți sistem de operare pe 32 de biți nu merge jocul. Sau de fapt, cică ar merge lansând forțat aplicația în modul beta pe 32 de biți. Nu este suport oricum pe 32 de biți așa că dacă aveți un bug vi se va închide ușa în nas din start.


Despre hartă se poate spune puține, pentru că e într-adevăr mică conținând doar California și Nevada. Da, ați citit bine, doar două state! Nu mă leg de faptul că SUA are 50 de state, pentru că putem scoate din calcul Alaska sau Hawaii dar totuși, două state?! Cică se lucrează intens și la Arizona care va fi inclusă gratuit într-un update viitor. Și probabil de acolo vor urma doar DLC-uri. Deci pregătiți portofelele dacă vă place să conduceți prin State sau dacă v-ați săturat atât de Europa.


Nici la partea camioanelor nu stau mai strălucit din păcate. Există doar două modele: Kenworth T680 și Peterbilt 576 iar după update-ul de acum câteva zile avem și al treilea camion, Kenworth W900. Nu vă faceți speranțe că e ca și în Euro Truck Simulator 2 când camioanele existau dar era schimbat numele și sigla din motive de copyright. În SUA nu te joci nici măcar cu astea. Deci, până trec toate furcile caudine ale drepturilor de autor nu vedem mai mult de trei camioane pe șosele.

Ce putem spune despre trasee și peisaje? Păi multe sau puține. Multe pentru că simți atmosfera americană. Mai puțin și îți vine să cobori în vreo parcare pe drum și să înfuleci un hamburger sau niște costiță.




Detalii multe și bine lucrate plus accesul prin localități nu doar pe drumurile de centură din Europa. Cel mai interesant e că te poți plimba pe Las Vegas Strip deși am îndoieli că ai acces cu ditamai camionul pe bulevard. Sau te poți plimba pe falezele oceanului Pacific lângă plajă.



Sau puteți traversa podurile din San Francisco


Dar aici ne cam oprim cu laudele pentru că mare brânză nu poți arată din deșertul din Nevada.



Ca o concluzie, consider că merită banii doar dacă v-ați săturat de traversat Europa din Ungaria până în Suedia sau până în Scoția. Sincer, consider că e doar un DLC cu o hartă de America cu camioane de acolo și în nici un caz un simulator nou. OK, poate unul care poate crește singur, dar momentan e doar o mică hartă.

Apoi, aveți mari probleme dacă nu știți să conduceți ca în State pentru că acolo sunt alte reguli. De exemplu, în imaginea de mai sus se vede linia dublă mediană albă. În Europa nu se depășește peste așa ceva. Sincer nu știu cum e acolo dar nimeni nu mă depășea. Deși e cam absurd când dai de un astfel de drum.

Apoi nodurile de autostradă sunt aiurea rău de tot.


Cobori direct în autostradă de pe banda de acces fără bandă de accelerare. Mare noroc dacă scăpați nelovit. Chiar și dacă ești lovit de o mașina AI tot tu primești amenda! Cică s-ar fi rezolvat cât de cât problema în ultimul update.

Atenție la semafoare! În State e voie să virezi la dreapta chiar dacă semaforul arată roșu. Ca în imaginea de mai jos de exemplu. Dar și aici e un schepsis, primești amendă dacă virezi la dreapta pe roșu și nu semnalizezi. Semafoarele sunt puse pe partea opusă a drumului. E bine că așa sunt mai vizibile, dar nu prea comune în Europa.


Nu e obligatoriu ca prima bandă e de mers și următoarea să fie doar pentru depășiri. Deci așteptați-vă să vedeți pe drumuri cu 4 benzi pe sens un camion pe banda a 4-a. După o depășire foarte rar se revine pe banda inițială. Doar dacă se vrea ieșirea de pe autostradă.



Viteza la camioane nu e limitată la 90 de km/h ca în Europa. Cât îți trage camionul cu atâta mergi, așa că atenție la semnele de circulație și mai ales la GPS să vedeți cât e limita pentru că vă treziți cu amendă. Și nu e ca în ETS 2 când radarele sunt semnalizate. Și apropo de amenzi, inițial erau imense și semne de reducere a vitezei lipsă plus că nu acceptau acea marja ca în Europa. Se pare că au reparat unele lucruri în ultimul update.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts