miercuri, 12 octombrie 2016

A2 Egnatia Odos

Autostrada A2 din Grecia, numită și Egnatia Odos, străbate partea de nord a țării de la granița cu Turcia (Kipoi) până la portul Igoumenitsa și are o lungime de aproximativ 670 de kilometri. Străbate două regiuni istorice, Epirus și Macedonia, și două lanțuri muntoase, Pindos și Vermio.

Pe traseu sunt 76 de tuneluri cu o lungime totală de 99 de kilometri și 1.650 de viaducte sau poduri. Sistemul de management al traficului este unul foarte complex care monitorizează în timp real condițiile meteo și de trafic și avertizează participanții la trafic. Se poate vedea și în filmări, în special în partea a doua, cum avertizările și limitările de viteză sunt dinamice în funcție de starea vremii. Am prins vânt în rafale foarte puternic (foarte periculos la ieșirea din tunele sau pe viaductele foarte înalte), ploaie torențială și ceață.

Primii 94 de kilometri erau construiți deja înainte ca proiectul a fi deja început în 1994. Între 1997 și 2004 au fost construiți 393 de kilometri, iar tot tronsonul a fost finalizat pe 10 mai 2014.


About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts