luni, 16 februarie 2009

Filme

My Bloody Valentine 3D

On January 16, Get Your Heart Broken


Iarăşi un film 3D, de data asta nu de animaţie ci de groază. De fapt ''de groază'' e mult spus. E un film în care te sperii doar de imaginile în care sunt omorâţi pe capete. De data asta e un criminal care urăşte Sf. Valentin sau de fapt îndrăgostiţii. Poate că mi-a plăcut filmul pentru refularea tuturor iubitorilor de americanisme si de importuri ieftine. Povestea e simplă şi mult prea clasică. A început de pe vremea lui ''Psycho'' când Alfred Hitchcock a inventat rolul de psihopat care omoară în neştire, apoi a apărut acel ''Friday the 13th''. Rolul minerului din acest film parcă e tras la indigo după Jason Voorhees. Fază oricum nasoală cu lansarea filmului. Iniţial părea foarte bine gândit, cu o zi înainte de Sf. Valentin. Ghinion însă, era fix vineri 13, exact data de lansare a remake-ului lui ''Friday the 13th'', concurenţă acerbă. Revenind la film şi la ideea de 3D. În afară de vreo 5 faze extraordinare în care am sărit cu toţii de pe scaune şi ne-am pus mânile la ochi, în rest cam slab. Asta pentru că filmul iniţial a fost filmat pentru ecrane normale şi există acea focalizare ceea ce în format 3D nu e necesară pentru că tocmai asta e efectul de 3D, să te lase pe tine să focalizezi pe ce doresc pupilele tale. Ce a fost haios e că e şi o scenă de sex in 3D ceea ce e destul de ieşit din comun dar şi distractiv. Dar să vă povestesc şi o fază de râs care are legătură doar cu persoanele cu care am fost la film. La intrare ţi se dau ochelari 3D de pe un fel de raft, iar la final, după vizionare trebuie să îi laşi într-un sac de plastic negru de unde un angajat îi repune pe rafturi şi îi reîmparte la cei care vor veni după. O fată cu care eram la film i-a rămas cutia cu nachos şi cu sos. Fiind foarte impresionată de film şi impărtăşind impresii cu ceilalţi nu şi-a dat seama ce e cu acel sac şi a crezut că e un sac de gunoi, mai ales că şi alţii aruncau ochelarii acolo (ea neobservând prea bine ce aruncă) a zis că acolo e coşul de gunoi şi foarte dezinvoltă aruncă cutia cu sos peste ochelari. Faţa celui care avea grijă de sală trebuia imortalizată. A rămas înmărmurit... nu ştia cum să reacţioneze, se gândea cum să scoată mai repede cutia din sac, cum să şteargă ochelarii de sos. Era o disperare pe faţa lui de zile mari. Evident, prietena îşi continuă drumul spre ieşire dezinvoltă, fără măcar să se uite în urmă. Noi ne prăpadeam de râs. Afară, când i-am zis ce a făcut ea tot vroia să se întoarcă să işi ceară scuze. Trebuia să o lăsăm, să vedem faţa angajatului după ce a curăţat câteva perechi de ochelari şi ascultând scuzele ei.

The Pink Panther 2

Inspect the unexpected


Dacă nu aţi râs destul la prima parte atunci merită să vedeţi continuarea, să auziţi din nou pe inspectorul Clouseau cum spune ''hamburger'' în variantă personală. Steve Martin te face să râzi în hohote cum dă cu stângul în dreptul încercând să redescopere hoţul frumuosului diamant ''Pantera Roz'' care a fost furat încă o dată. O distribuţie de excepţie, începând cu Jean Reno, Andy Garcia şi mai ales Aishwarya Rai care te seduce din prima mai ales cu ochii ei. Povestea pe cât de stupidă nu e deductibilă de la început ceea ce face filmul să pară cât de cât interesant pe lângă părţile comice. Oricum, rămâne pe retină faza în care Clouseau, îmbrăcat în papă reuşeşte să producă delir în Piaţa Sf. Petru din Vatican. Un film de văzut cu un grup cât mai mare la cinema, vor fi valuri de hohote de râs pentru că şi în perioadele în care nu se întâmplă ceva comic tot se trezeşte să râdă unul şi să provoace isterie colectivă.

Underworld: Rise of the Lycans


Sincer, nu mai îmi aduc aminte de să fi văzut primele două părţi, chiar dacă unele personaje îmi sună cunoscute. Poate pentru mine au fost alte filme cu vampiri, nimic ieşit din comun. Dar filmul asta e superb din multe motive. În primul rând că acţiunea se petrece înainte de celelalte părţi, practic e un fel ''Star Wars'' episoadele 1-3. Ce mi-a plăcut a fost regia filmului. Totul se petrece în ''Dark Age'' (evul mediu) când practic au apărut poveştile şi miturile despre vampiri şi vârcolaci. Chiar te face să simţi mai bine povestea întunecată şi rece şi să vezi mai bine viaţa acestor fiinţe supranaturale. Povestea de dragoste dintre vampiri şi lycani e şi ea emoţionantă şi, culmea, lipseşte acel happy-end tipic american ceea ce face filmul mult mai realist şi mitologic. Scenele nu sunt de groază şi nici măcar ideea nu e ca să fie un film care să nu te facă să nu dormi noaptea, e o pură poveste din evurile întunecate ale omenirii când totul se învârtea în jurul poveştilor despre vampiri şi când se năşteau combinaţiile dintre miturile popoarelor proaspăt convertite la catolicism şi ''ochii de cal'' puşi de către statele laice. Chiar merită văzut şi savurat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts