joi, 8 iulie 2010

Turul Frantei

Da, de cateva zile a reinceput "Le tour". Despre CM inca nu am sa scriu nimic decat cand se va termina. Pana atunci am sa incerc sa scriu parerile mele despre Turul Frantei pe care il urmaresc cam de prin 93, cand se dadeau rezumate noaptea tarziu pe TVR comentate de Radu Naum.
Apropiatii deja stiu cu cine tin sau cu cine de fapt nu tin. De fapt tin cu oricine poate sa il faca pe Lance sa nu mai castige. Toti imi stiu aversitatea fata de Lance. Il respect ca a reusit sa invinga cancerul, ca a luptat si a aratat ca se poate sa invingi o boala in majoritate incurabila, dar nu ii respect ipocrizia si felul in care se afiseaza el.
In primul rand sa va prezint o aplicatie superba creata de cei de la Google: Follow Team HTC - Columbia on Google Maps. Puteti sa urmariti unde se afla in timp real rutierii de la Columbia ca echipa sau individual pe hartile de la Google. 
Se pare ca anul acesta cu introducerea acelor pavate s-a schimbat putin intrarea in munti, cand de obicei ajungeau favoritii cam cu acelasi timp si acolo se decidea tot. Din etapa a treia s-a cam agitat treaba prin pluton. Lance a facut o pana care i-a distrus avansul de peste u minut care il avea fata de Contador si l-a lasat la aproape un minut in spate. Andy Schleck a ramas fara o pedala pe munti cand fratele lui, Frank, si-a rupt clavicula pe pavate. Etapa a fost completata si de acea trena dusa de Vinokourov care incerca sa il duca pe Contador cat mai departe de Armstorng care tragea de unul singur incercand sa prinda un grup care sa nu ii mareasca distanta fata de principalul lui contracandidat. Ultimele sute de metri Contador le-a facut cu o spita rupta dar nu a mai oprit pentru schimbare sa nu piarda timp pretios.
Alpii se apropie, dar batalia va fi in Prinei si poate in contratimpul individual din penultima etapa lunga de 52 de km. Contador s-a antrenat pentru asa ceva in Criterium Dauphne cand nu a facut ceva de exceptie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts