joi, 15 iulie 2010

World Cup 2010

S-a terminat inca o editie de Campionat Mondial. De fiecare data tin cu Spania, de cand ma stiu. Mereu erau vesnicii perdanti chiar daca porneau de fiecare data ca si favoriti. De asta mereu eram relaxat la orice editie. Dar in ultima editie de Campionat European si actuala de Campionat Mondial m-au surprins.
Ce mi-a placut? Mi-au placut transmisiile care au fost ireprosabile. TVR s-a intrecut pe sine, fiecare meci incepea live cu vreo 15 min inainte de fluierul de inceput. Prindeam si echipele pe tunelul de la vestiar. Transmisia de la fata locului a fost impresionanta si nu ma asteptam ca o tara precum Africa de Sud sa reuseasca asa ceva. In ultimii ani a fost CM in SUA (patria televiziunii), Franta (experienta), Coreea de Sud si Japonia (tehnologie) si Germania (care le avea cam din toate cate putin), dar niciuna nu a reusit sa ofere asemena transmisie. Cadre superbe, reluari la timp, reluari din locuri si pe anumite cadre de nu iti puteai decat imagina inainte. Parca erau mereu cel putin doua camere pe fiecare jucator din teren. Mi-a mai placut si arbitrajul, chiar daca in fazele eliminatorii au fost cateva decizii scandaloase dar au fost pur greseli, nu intentie. Ce m-a mirat a fost arbitrajul superb al unor arbitrii din tari exotice care au luat decizii care nu cred ca le-am fi luat nici noi din fata micului ecran. E drept, finala a fost cam ciudata din punct de vedere al arbitrajului, dar nu poate fi acuzat Webb de ceva, pur si simplu echipele incercau sa sara calul, ele erau mai degraba depasite de miza si nu arbitrul. Iar acea greseala fantastica de pe final cand Olanda merita un corner evident nu cred ca e buna de scuza pentru olandezi.
Legat de echipe si de stiluri de joc. Pai mi-a placut Spania, a fost o copie a Barcelonei, de fapt del Bosque a luat cele doua compartimente de la Barca, fundasi centrali si mijlocasi centrali si le-a lasat sa faca cel stiu cel mai bine. Astfel a ajuns Spania sa combine intr-un fel in care avea o posesie constanta de peste 60% si nu primea decat foarte greu gol. Olanda insa a fost o luptatoare, nu a iesit cu nimic in evidenta, parca astepta prea mult de la cei cativa jucatori individuali. Germania insa va da tonul de acum in fotbalul mondial, echipa tanara, atletica, combinativa, cu idei, disciplinata.Cat despre Brazilia si Argentina, amandoua au fost surprize. Argentina ma asteptam sa joace foarte slab, mai ales ca nu il vedeam pa Maradona un mare antrenor. Si nici nu e, dar il consider un mare ajutor de moral pentru echipa sa. Argentina a fost o echipa de vedete dar cu un mare paratrasnet. Toata atentia a fost pe Maradona si nu pe Tevez, Messi, Higuain sau altii. Echipa a jucat dezinvolt si placut. In plus Maradona chiar ii asculta pe oamenii care erau langa el si il sfatuiau. Dunga insa a schimbat fata Braziliei, nu mai vedeam acea echipa care joaca doar prin driblinguri, prin scheme. Am vazut o Brazilie mai actuala, poate nu asa de placuta ochiului dar care urmarea rezultatul. Ce farmec are sa joci frumos dar sa fi eliminat repede? Din pacate Brazilia nu a reusit sa joace nici frumos si a fost si eliminata repede. Oricum nu a suferit rusinea Angliei, Frantei si mai ales Italiei. Oricum m-am bucurat cel mai tare de ultimele doua care mereu erau o rusine pentru fotbal prin ceea ce aratau pe teren.
Ne revedem peste 4 ani in Brazilia si sper sa scapam de Vuvuzele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts