vineri, 21 mai 2010

Turism in Romania


Articol superb in Academia Cațavencu:


În lumina noilor indicaţii pentru presă venite dinspre Cotroceni, Biroul de călătorii la all-inclusive cu cortul de pe lîngă A.C. a analizat situaţia turismului românesc pe timp de criză şi a decis, în şedinţă de urgenţă, să lanseze un apel mobilizator către societate. De la o vreme, în media tonomată au apărut tot soiul de minciuni şi dezinformări. Români, nu plecaţi urechea la zvonuri! Vom desfiinţa aceste neadevăruri, distrugînd cîteva mituri urbane referitoare la turismul românesc.



• Tot Litoralulde la Mamaia la Vamă, e scump, plin de clă diri kitschioase, plaje murdare, ţigani cu porumb fiert, manele. Eroare. Pe undeva pe lîngă Eforie Sud, există o zonă ieftină, superbă, liniştită. Adevărat, cam pustie.


• Se aşteaptă şi două ore pentru o comandă în restaurant, mîncarea e de la conservă sau plic, nu se acceptă plata cu cardul, ospătarii români nu au rest la nici o bancnotă. Numai calomnii! Gastronomia noastră bazată pe palincă, sarmale şi mici dă clasă oricînd oricărei bucătării, şcoala românească de chelneri e recunoscută pe toate vasele de croazieră.


• Se spune că cea mai proastă şi scumpă cafea din lume a fost servită înEforie Nord (cică ar fi consemnată şi în Cartea Recordurilor). Complet fals: nu era cafea, era cappuccino şi nu era la Eforie, era la Predeal.

• Hotelurile au fost cum pă rate pe nimic de nişte neni care n-au nici o treabă cu turismul: nu s-a investit un leu în ele, sînt mizerabile – au gîndaci, igrasie şi cearşafuri ajunse la o vîrstă venerabilă, se angajează doar personal sezonier necalificat, plătit la negru. Ei na, acum ce vreţi? Cinci stele la bani româneşti?

• Turismul balnear prin sindicat e mort şi îngropat, prin staţiuni e jale şi tristeţe: sînt părăsite, în paragină, cu magazine închise, fără alternative de distracţie. Asta-i bună! Păi, nu pentru linişte şi relaxare mergem acolo? De discoteci şi hărmălaie avem noi nevoie în concediu, după un an de muncă?

• Pensiunile agroturistice s-au industrializat, artizanatul adevărat e înlocuit de kkt-uri chinezeşti sau turceşti, cabanele montane sînt scumpe, fără condiţii minime de igienă. Hai, dom’le, ce poate fi mai original decît să te uşurezi în natura sălbatică? Nicăieri în Europa nu se poate aşa adventure… În plus, unde mai găseşti tarabe cu atracţii pe marginea drumului pînă la destinaţie, ca la noi?

• Românul e tentat de pre ţurile mici de la bulgari. Asta e o prostie: se ştie că sîntem prea săraci ca să petrecem concedii ieftine. Mai bine investim într-o vacanţă scumpă la noi acasă, unde vede toată lumea că ne permitem, decît să le mîncăm all-inclusive-urile pînă pocnim, să facem – Doamne fereşte! – şi vreun infarct.

• Gurile rele spun că, în epicentrul acestui dezastru, Elena Udrea ştie doar să taie panglici la tot felul de festivităţi inutile. Inexact, doamna ministru se implică activ: a anunţat pe blog-ul personal că a aprobat şi sprijină construirea a două noi staţiuni de schi la Nucet şi Petroşani. Ia­tă, după patinoarul braşovean de superlux de 12 milioane de euro, o nouă realizare de mare excepţie a actualei guvernări, unică în lume: în România se va schia printre nuci şi la altitudini negative, de pe munte pînă în mină. Tot ce mai rămîne de făcut e să înlocuim vagonetele cu nişte telecabine mai mici.

Români, fiţi patrioţi, sprijiniţi turismul românesc! Faceţi rezer vări la Neptun, Amara, Slănic Mol dova! Apoi, foarte important, nu uitaţi să şi mergeţi…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts