luni, 22 decembrie 2014

Bare-Metal Restore din Windows Server 2008 Backup

Folosind Windows Recovery Enviroment din Windows Server 2008 puteți face o recuperare bare-metal (clonă) a sistemului de operare sau a întregului server în sine. O recuperare a sistemului de operare va reface doar partițiile critice care sunt strans legate de buna funcționare a sistemului de operare. Dacă unele programe instalate pe server sunt pe altă partiție acestea nu vor fi recuperate. Dacă doriți să faceți o clonă a întregului sistem în sine atunci folosiți Full server recovery.

Înainte de a începe recuperarea verificați dacă aveți următoarele:


  • Disc de instalare a Windows Server 2008
  • Dacă recuperați de pe un hard-disk pe altul, aveți grijă ca cel pe care recuperați să fie cel puțin egal ca mărime ca cel de pe care aveți imaginea
  • Verificați că backup pe care îl aveți și doriți să îi faceți restore e de la data și ora pe care o doriți
  • Verificați ca să nu existe erori în procesul de backup realizat anterior
  • Verificați ca procesul de backup este simlar cu procedura de recuperare. Dacă doriți o recuperare completă, procesul de backup trebuie să conțină toate partițiile de pe server
Pas cu pas

  1. Porniți procesul de instalare a unui nou sistem de operare Windows Server 2008 și alegeți limba de instalare, fusul orar și formatul valutar și modelul tastaturii. După aceasta apăsați Next.


  2. În următoarea fereastră alegeți Repair your Computer din partea din stânga jos. NU apăsați Install Now!


  3. Din fereastra System Recovery Option puteți alege încărcarea unor drivere suplimentare, de exemplu RAID. Dacă recuperați pe un hard-disk gol nu veți vedea niciun sistem de operare în listă. Dacă există deja instalat un sistem de operare pe hard-disk veți vedea descrierea lui, dimensiunea pe care o ocupă și pe ce partiție se află.


  4. În următoarea ferastră alegeți Windows Complete PC Restore


  5. Procesul de instalare va cauta acum dacă există backup-uri valabile pe sistem. Dacă nu găsește verificați dacă e bine instalat hard-disk-ul pe care există backup-ul. Se poate recupera și prin rețea. În acest caz setați conexiunea către locația din rețea unde se află arhivele.
  6. După ce arhivele au fost găsite alegeți ce backup doriți să recuperați. Implicit Windows 2008 va afișa ultimul backup.
  7. În fereastra Chose how to restore your backup aveți posibilitatea să se instaleze și driverele din backup (nu alegeți această variantă în cazul în care driverele de backup au cauzat probleme), excludeți partiții pe care nu le doriți formatate în procesul de recuperare sau alegeți să se facă restart automat după terminarea procesului de restaurare.
  8. Alegeți locația backup-ului și apăsați Next


  9. Mai faceți o ultima verificare a variabilelor și apăsați Finish


  10. Windows Recovery Environment mai cere o confirmare dacă doriți o formatare completă a discului și o recuperare a backup-ului și apoi apăsați OK.
  11. Procesul de recuperare va începe și e posibil să dureze destul de mult. După finalizare sistemul va reporni complet și veți avea toate datele recuperate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts