luni, 22 decembrie 2014

Cum să ștergi asocierea de fișiere din Windows 7

Poate vi s-a întâmplat să deschideți un fișier cu un anumit program și apoi fiecare fișier cu aceași extensie să se deschidă mereu cu același program. Ce faceți dacă ați ales un program default greșit, sau pur și simplu doriți să deschideți cu un alt program? Înainte de Windows 7 exista o opțiune care schimba asta din meniu "Change the file type associated with a file extension", dar acum acea opțiune nu mai există.


Soluția este destul de simplă.

Deschideți Registry Editor scriind din căsuța de Search din Start "regedit". Apoi căutați calea

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts

Căutați extensia pe care doriți să o schimbați și apoi ștergeți înregistrarea din regiștrii. Pentru ca schimbarea să aibe efect trebuie sa omorâți procesul Explorer.EXE și să așteptați să repornească. Acest lucru se face din Task Manager (Ctrl + Shift + Esc).

Acum nu trebuie decât să dați din nou dublu click pe fișierul cu extensia pe care ați șters-o și o nouă fereastră apare de unde alegeți noul program default cu care veți folosi fișierele de același tip.

În cazul în care nu funcționează, căutați extensia fișierului și în HKEY_CLASSES_ROOT și repetați pașii cu repornirea Explorer. EXE.

Atenție!

Orice modificare în regiștrii poate afecta funcționarea corectă a sistemului de operare. Nu faceți schimbări în regiștrii de care nu sunteți siguri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts