marți, 16 august 2016

Grădinile Naționale - Atena (1)

Grădinile Naționale (în trecut Grădinile Regale) sunt un parc public pe 15,5 hectare în centrul Atenei. Sunt localizate chiar în spatele Clădirii Parlamentului și continuă spre sud până unde se află Zappeion, locul unde e Panathenaiko, stadionul olimpic a Jocurilor Olimpice din 1896. În interiorul grădinii se află ruine ale civilizației grecești, coloane corintice, mozaicuri, bustul lui Ioannis Kapodistrias (primul guvernator al Greciei), al lui Dionysios Solomos (autorul imnului grec) și a lui Aristotelis Valaoritis.


Grădinile Regale au fost construite între 1838 și 1840 la cererea Reginei Amalia și au avut ca designer pe Friedrich Schmidt, care a importat peste 500 de specii de plante și o variate de animale, incluzând păuni, rațe și țestoase. Din păcate climatul arid al Mediteranei a fost prea dur pentru marea majoritate a plantelor care nu au mai supraviețuit.

O parte a grădinii numită și Palatul Vechi era îngrădit și era refugiul privat al reginei si regelui. Grădina era însă deschisă publicului după amiază.

Aproape de grădină în 1878 a fost construit Zappeion-ul în stil neoclasic de către Evangelis Zappas. Zappas a fost cel care a inițiat Jocurile Olimpice Zappaiene, precursoare ale Jocurilor Olimpice moderne. Zappeion a fost folosit ca sat olimpic la Jocurile Olimpice din 1896 și a fost loc de disputare a întrecerilor de scrimă. Din 1920 spațiul din fața clădirii este un hub important pentru tramvaiele și autobuzele din Atena. Acum este folosit ca spațiu pentru expoziții publice.





























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts