joi, 18 august 2016

Stadionul Panathinaikou - Atena

Stadionul este singurul din lume construit integral din marmură și este una din principalele atracții turistice din capitala Greciei.

Stadionul a fost construit în locul unde se desfășurau curse de cai de către conducătorul Lykourgos Atenei în 330 îC, la început pentru Jocurile Panateniene, și a fost refăcut de către Herodes Atticus (senator roman al Atenei) în 144 dC și avea capacitatea de 55.000 de locuri. După ce creștinismul a început să se extindă stadionul a fost abandonat, pentru că Jocurile erau considerate manifestări păgâne. 

În 1869 stadionul a fost excavat și readus la lumina zilei, găzduind Olimpiada Zappas între 1870 și 1875. După o nouă modernizare a fost gazda ceremoniilor de deschidere și închidere a primei ediții a Jocurilor Olimpice Moderne în 1896. În 2004 a mai găzduit și întrecerile olimpice de tir cu arcul. Tot aici este și finalul anualului maraton clasic al Atenei. De asemenea pe acest stadion se preda flacăra olimpică aprinsă la Olympia către gazdele următoarelor Jocuri Olimpice.


Localizarea stadionul a fost aleasă din motive naturale între două ravene a două dealuri, ceea ce a făcut construcția mai ușoară. Inițial tribunele au fost făcute din piatră de var iar apoi la a doua modernizare s-a folosit marmura, păstrând culoarea albă dar fiind mult mai durabilă.

Pe o latură a stadionului există calea de acces a atleților care e un tunel prin dealul care sprijină tribuna. În locul fostelor vestiare se află un muzeu al Jocurilor Olimpice unde sunt păstrate toate torțele olimpice ale tuturor edițiilor și afișele oficiale ale lor.



































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts