marți, 15 iulie 2014

Abandonul lui Contador


Asa arata bicicleta lui Alberto Contador dupa ce in etapa de ieri (10) a cazut si a abandonat din Turul Frantei.

Dupa ce a primit primele ingrijiri la genunchi, a schimbat bicicleta si apoi a schimbat si pantoful drept s-a urcat pe noua bicicleta si a incercat sa revina in pluton alaturi de coechipierii lui. Dupa 18 km de pedalat si suferinta si-a batut pe umar un coechipier si i-a multumit si s-a dat jos de pe bicicleta cu ochii in lacrimi. S-a urcat cu fata acoperita in masina echipei si s-a retras.

Totusi nimeni nu stie concret cum de a "reusit" sa cada Contador. Desi era principalul canditat la tricoul galben dupa retragarea lui Froome (care a abandonat dupa ce a cazut de trei ori) nimeni nu era in apropierea lui sa suprinda cazatura. Jakob Fulglsand a declarat ca "Contador a riscat prea mult pe acea coborare. Ne-a depasit cu 10-15 km/h si peste un kilometru era deja la pamant." Jurgen Van den Broeck a declarat "e vina intreaga a lui Contador. A apasat prea tare in pedale sa ne depaseasca si a intrat intr-o gaura din asfalt." Mai exista o supozitie ca Alberto ar fi incercat sa isi ia un baton sau ceva din buzunarul din spate si exact in acel moment a dat cu roata din fata intr-o gaura din asfalt si a fost propulsat exact pe marginea drumului.

Din pacate abandonurile de pana acum (Cavendish, Froome, Contador) au facut ca restul turului sa devina unul anost si mai degraba o batalie pentru locul doi. Cei care vor urca pe podium la finalul de la Paris sperand doar intr-o eventuala descalificare a lui Nibali peste cativa ani din cauza dopajului. Nu spun ca Nibali se dopeaza dar istoria ultimilor ani cam arata ca aceasta posibilitate nu trebuie exclusa, din pacate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts