marți, 8 iulie 2014

Transalpina e deschisă sau nu e deschisă?


Titlu de o șchioapă în presă:

TRANSALPINA este DESCHISĂ pentru circulaţie

Citești asta și crezi că e gata drumul care traversează Carpații! Păi să citim și mai departe:

Transalpina este deschisă circulației, a declarat luni Prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, în urma unor discuții cu directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Ștefan Neaga, potrivit Agerpres. Totodată, conducătorii auto sunt rugați, totuși, să-și ia măsuri de maximă prudență având în vedere dificultatea manevrelor ce trebuie efectuate în deplasarea pe acest traseu.
Sursa: alba24 

 OK, se continuă în același stil și se accentuează faptul că șoseaua e terminată și se poate circula fără probleme. Păi nu așa a zis prefectul? Păi dacă e prefect știe el ce zice, nu?

Adevărul e însă altul:
De cealaltă parte, CNADNR susține că drumul este periculos pentru șoferi și că nu își poate asuma deschiderea oficială a șoselei întrucât aparține firmei constructoare, aflată acum în insolvență.
Tronsonul Rânca-Sebeș este în șantier, deoarece lucrările nu au fost terminate.
 Sursa: Digi24

Deci nu, nu e deschisa oficial!!! Nu poate hotarî un prefect ce să facă CNADR cu proprietatea lor!!! Și în plus o alta aberație a prefectului, cică nu se dau amenzi. Dar cine dădea amenzi? Prefectura?! Nu, Poliția Rutieră! Prefectul nu are nicio autoritate asupra Poliției așa că să își ia vorbele electorale și să și le bage undeva (în pungă ca să le asculte mai târziu)!

CNADR nu iși asumă această deschidere din motive foarte simple. Dacă un bezmetic care se crede cine știe ce erou (și sunt destui!) o ia la vale în ditamai prăpastia? Nu cred că cineva chiar vrea să fie în pielea celor de la CNADR și să plătească despagubiri.

Aaaa, că Poliția și alte autorități închid ochii și nu dau amendă și nu pun bariere, asta e altceva, dar ca să conduci pe Transalpina o faci pe propria raspundere. Și nu, nu e atât de periculos dacă ești cu bun simț la volan și ești cu ochii în patru și la șosea, nu numai la peisaje.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts