luni, 26 ianuarie 2015

Cele mai periculoase aeroporturi din lume, Paro, Bhutan

Aeroportul Paro (IATA: PBH, ICAO: VQPR) este singurul aeroport internațional din Bhutan, aflat pe valea râului Paro Chhu. Fiind înconjurat de vârfuri de munți de peste 5.500 de metri este considerat ca fiind unul dintre cele mai perciuloase aeroporturi din lume. Până în octombrie 2009 doar opt piloți din lume aveau certificarea de a ateriza pe acest aeroport. Zborurile se fac doar în condiții aproape ideale din punct de vedere meteorologic. Operațiunile efectuându-se doar pe timpul zilei.



În 1968, Indian Border Roads Organisation a construit o pistă în Valea Paro care inițial a fost folosită de Forțele Aeriene Indiene pentru a ateriza cu elicopterele în numele guvernului din Bhutan, regatul neavând forțe armate aeriene proprii. Din aprilie 1981 Drukair are prima cursa de pasageri de pe aeroport ca o cursă charter. Primul avion comandat de guvernul din Bhutan a fost un Dornier 228-200 livrat in ianuarie 1983 și a efectuat prima aterizare pe 14 ianuarie.


Aeroportul este aflat la o altitudine de 2.235 metri și, așa cum menționam mai sus, e înconjurat de vârfuri de peste 5.500 metri. La început pista avea o lungime de doar 1,2 kilometri, acum fiind de aproape 2 kilometri. Terminalul a fost inaugurat în 1999.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts