sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Primele detalii despre Spartan – noul browser Microsoft inclus în Windows 10

La doar câteva zile după ce am aflat că Microsoft va renunţa la Internet Explorer, vedem prima captură cu Spartan – browserul ce va fi inclus în Windows 10.


Mai sunt doar câteva săptămâni până când oficialii Microsoft vor face publice toate detalii aferente noii versiuni de Windows ce urmează să fie lansată în acest an. Anunţat iniţial anul trecut, abia după lansarea versiunii Consumer Preview, vom afla toate picanteriile incorporate în noul sistem de operare.
O serie recentă de zvonuri referitoare la noul SO ieşit din Redmond a făcut referire la un nou browser de internet ce va înlocui Internet Explorer. Va purta numele de Spartan şi s-ar putea să fie similar sau identic, din punctul de vedere al interfeţei, cu captura de mai sus. Acesta ar urma să fie răspunsul Microsoft la cota de piaţă a IE aflată în permanentă scădere în comparaţie cu Chrome, Firefox sau chiar şi Safari. Va avea mult puncte comune cu acestea din urmă şi va include suport pentru extensii.
După captura de ecran primită de cei de la BGR, browserul are un design minimalist, cu puţine butoane şi o interfaţa ce ne aduce aminte de concurenţă. Aparent, marele său punct forte, pe lângă viteza la navigare, va consta în suportul pentru comenzi vocale. Acesta vă va permite să navigaţi la Twitter.com doar prin cuvintele ,,Go to Twitter.com”. Pentru a adăuga un semn de carte nou, este suficient să spuneţi ,,Add to favorites.” Deşi nu ştim sigur, aceste particularităţi ar putea fi o extensie a faptului că asistentul virtual Cortana va fi integrat în Windows 10.
Este posibil ca Spartan să nu fie numele final al browser-ului, dar până când Microsoft nu va lansa o nouă versiune publică de Windows 10, toate acestea sunt doar zvonuri.

Sursa: playtech.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts