marți, 27 ianuarie 2015

Windows 10, ultimul preview înainte de lansare

Acum câteva zile a fost lansat Windows 10 printr-o prezentare organizată de către Microsoft. Totuși lansarea comercială pentru publicul larg va mai trebui să aștepte. Cu ocazia aceastei prezentări a apărut și ultimul Technical Preview (Build 9926) care va fi cel mai aproape de forma finală a produsului, cel puțin din punct de vedere vizual.

Față de build-ul anterior prezentat aici au apărut următoarele noutăți.


Căsuța de căutare numită și Cortana a fost schimbată. E mai mare în bară și nu mai apare în meniul de Start. Are integrată și căutarea vocală și caută cuvintele prin aplicații, documente, fișiere și internet. Deși ia mult din bara de stare vizual la deschidere e mai plăcut.


Notificările sunt și ele modificate astfel încât să fie mai ușor de customizat.


Internet Explorer 11 vine instalat default dar nicio urmă de noul Spartan, deși multă lume e curioasă de cum va arată și cum se va mișca în noul mediu.



Schimbarea majoră privind Start-ul e că vechea interfață Mero-like e mai mare și poate fi mărită pe întreg ecranul la fel ca și în Windows 8. Diferența e că bara de stare și butonul de Start nu dispar.



Acum cele două setări (Windows Settings și Control Panel) sunt unificate în noul Settings cu o interfață complet schimbată.


Setările pentru Cortana se fac mai ușor și permit o customizare mai avansată.


Deși setările de salvari default momentan nu pot fi alese altele decât This PC e clar că vor putea permite și variante de Cloud. Altfel nu văd de ce ar fi făcute din meniu.


Dacă totuși aveți instalat Windows 10 pe un laptop cu touch screen sau pe o tabletă se poate customiza aspectul să se potrivească mai bine. Tablet Mode e o funcție importantă în acest caz.


Iconițele din vechiul My Computer, actualul This PC, sunt complet schimbate și mi se par mai nefericit alese față de vechiul build.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts