marți, 6 ianuarie 2009

Filme

În micuţul concediu de Craciun şi Anul nou nu am făcut nimic altceva decât să revin la vechea mea pasiune... filmul. M-am uitat în vreo două săptămâni la filme cam la cât nu m-am mai uitat în ultimele 2-3 luni. Acum încerc să fac un mic ''review'' la filmele la care m-am uitat şi care mi-au plăcut.


The Day the Earth Stood Still




''A remake of the 1951 classic sci-fi film about an alien visitor and his giant robot counterpart who visit Earth''
Un film bun de văzut la cinema. Efectele speciale sunt destul de bune. Recunosc că nu am văzut varianta originală a filmului aşa că nu mă pot pronunţa care versiune e mai bună sau dacă respectă sau nu varianta originală. Oricum mi-a plăcut ideea de catastrofă a Pământului. Ideea că trebuie să ne trezim înaintea de a fi mult prea tarziu. Scenariul e simplist, e logic, previzibil dar dialogoul e foarte plăcut şi cu multă substanţă. Prin concluzie, nota 8.

Transporter 3



''This time, the rules are the same. Except one''
De mult nu am mai râs atât la un film de acţiune... Am urmărit celelalte părţi ale seriei, mi-au plăcut. Diferenţa face că acele părţi le-am urmărit singur şi vroiam un film easy care să mă facă să nu mă gândesc prea mult. Acum însă m-am uitat cu alte două persoane, una era fană a filmului, cealaltă mult mai puţin... Aşa că toată distracţia se rezuma în a găsi absrudul filmluli şi lipsa lui de liniaritate. În afară de Jason Statham care îşi face rolul de bătăuş elegant şi în plus de stripper şi cele câteva secvenţe filmate în România, restul e pal, nici măcar urmărirle de maşini nu mai sunt cum erau. Se vrea un fel de James Bond, poate puţin mai brut... Film bun de văzut cu o gaşca de băieţi la o bere, poate şi nişte fete care să saliveze după muşchii lui Jason... Atât!

Burn After Reading



''Intelligence is relative''
Pe scurt... ''film european făcut în America''. Am fost mai mult decât plăcut impresionat. La început părea un film de spionaj sau ceva cu şantaje şi alte prostii clasice. Apoi, încet-încet a început să apară acea confuzie... Nu mai ştiai cine cu cine e... Când tocmai îţi dai seama cam cum ar fi filmul apărea o scenă care dădea totul peste cap. George Clooney interpretează magistral rolul tipului cuceritor la vârsta de 40 de ani care reîncearcă să îşi arate că încă mai poate. John Malkovich magistral ca întodeauna... Un actor care joacă orice rol superb. E greu să găseşti un actor care să joace roluri negative, de nebun sau de oameni cu probleme. E uşor să arăţi bine şi să tragi cu puşca dar e extrem de greu să interpretezi roluri, şi rolul lui Osbourne Cox chiar a fost greu... O grămadă de trăiri şi drame prin care trece personajul principal, foarte bine conturat. Rolul secundar a lui Brad Pitt e fantastic. Un copil cu inteligenţă cu mult sub medie care trăieşte într-o altă lume. Oricum, finalul este apoteotic... dar mai bine nu îl spun... vă las să îl descoperiţi singuri. Chiar merită!

''Zack and Miri Make a Porno''



O comedie savuroasă. Titlul chiar pare incitant... Ideea este incitantă... Elizabeth Banks (Miri) e incitantă.... Arată şi o altă faţă a Americii, poate destul de potrivită pentru criză. Arată de ce eşti dispus sa faci pentru a face rost de bani şi pentru a supravieţui. E simpatic filmul că arată graniţa dintre vulgaritate, erotism şi dragoste. Merită văzut în grup pentru că aşa se poate râde mai cu poftă, în niciun caz de unul singur...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts