miercuri, 14 ianuarie 2009

Filme

Încă câteva filme văzute de mine de curând:

How to Lose Friends & Alienate People
Brace yourselves, America.
O comedie mai mult decât simpatică. O comedie romantică cu multe poante tipic britanice. Un film de văzut cu iubita care va fi topită de finalul superb şi va râde la unele scene de umor involuntar. Pentru cei care gustă şi un alt fel de umor, mai subtil sau de limbaj, va fi o încântare pentru ei. O combinaţie superbă între cele două stiluri care vă va face să savuraţi fiecare secundă din film.
Simon Pegg (Sydney Young) joacă superb rolul de ''englishman in New York''. Accentul lui britanic total nepotrivit cu locul în care se desfăşoară acţiunea la fel cu toate lucrurile pe care le face, total nepotrivite cu locul şi sitaţiile în care se află. M-a surprins şi Gillian Anderson (Eleanor Johnson) pe care nu o puteam vedea altfel decât Scully din The X-Files acum joacă rolul unei impresare foarte elegante şi cu mult stil. O prind bine şi rochiile şi bijuteriile nu numai costumele de agent FBI.

We Are Marshall
From the ashes we rose
Un film dramatic după un caz real despre o catastrofă petrecută prin anii 70 în State. O echipă de fotbal american se prăbuşeşte cu avionul cu care se întrocea după un meci. Filmul arată cum poate renaşte un vis şi mai ales o speranţă. Un film clasic american care prezintă visul american. Cam atât despre filmul ăsta... acum să trecem la nemulţumirea mea. De ce oare nu există (sau nu ştiu eu să existe) un film despre tragedia echipei de fotbal Mancester United din 6 februarie 1958 când un avion care ducea echipa care tocmai eliminase Steaua Roşie Belgrad mergea spre Munchen. Au murit 21 de oameni în acel accident dar au existat şi supravieţuitori printre care şi Sir Bobby Charlton care se lovise şi el la cap. Poate că ieşea un film mai bun şi mai dramatic, mai ales că mult mai mulţi oameni cunosc această tragedie decât cea a fotbaliştilor de la Universitatea Marshall. Finalul filmului ar fi putut fi la fel. Amândoua echipele şi-au revenit după ani şi ani de la tragedie câştigând foarte multe trofee şi comemorându-şi foştii jucători.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts