duminică, 5 octombrie 2014

SU27 rusesc foarte aproape de un avion suedez


Serviciile suedeze de informaţii au dat publicităţii imagini cu un avion de vânătoare rus care a zburat la numai câţiva metri de o aeronavă suedeză de interceptare a semnalelor, denunţând o „tendinţă în creştere” în spaţiul aerian internaţional, relatează site-ul TheLocal.se, citat de Mediafax.

Fotografia a fost publicată de FRA, o agenţie suedeză care furnizează informaţii secrete Guvernului, şi prezintă un avion rus de tip SU27. FRA a precizat într-un comunicat că Rusia a devenit „mult mai agresivă” în ultimele luni şi a confirmat că un avion de vânătoare rus a zburat la o distanţă „neobişnuit de provocatoare” de o aeronavă suedeză.

„Nu putem comenta când şi unde s-a întâmplat, dar putem spune că este un exemplu de comportament cu care nu eram obişnuiţi înainte”, a declarat directorul de comunicare al FRA, Anni Bölenius.

Zborurile de interceptare a semnalelor sunt efectuate de FRA în special pentru a apăra teritoriul suedez şi pentru a sprijini Forţele armate suedeze.

Această dezvăluire intervine după ce în septembrie au apărut informaţii conform cărora două avioane ruse de luptă de tip SU24 au fost detectate în spaţiul aerian suedez, la sud de Oland. Avioanele au pătruns pe o distanţă de un kilometru în teritoriul Suediei, timp de 30 de secunde.

Sursa: Digi24

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts