luni, 23 mai 2016

Allo și Duo

Hangouts trebuia sa fie soluția de la Google pentru mesaje care să unifice modul text, audio și video. Dar lucrurile nu au mers așa cum au fost plănuite, Hangouts e plin de bug-uri, lipsă de feature-uri și lumea se ferea să îl folosească. După ce Google a lansat deja o aplicație separată pentru SMS (Messenger), acum vor lansa alte două noi aplicații: Allo pentru chat group și Duo pentru conferințe video.

Ambele vor folosi numărul dumneavoastră de telefon, ca și WhatsApp, astfel încât veți putea comunica cu alte persoane din agenda telefonică. Allo include și versiune specifică a Smart Reply, existentă și implementată cu succes în Google Inbox. Această funcție vă va sugera răspunsuri (text sau imagini) în funcție de textul deja trimis. De asemenea Smart Reply învață în timp cum comunicați și va sugera răspunsurile în funcție de asta.


Va mai fi integrat și Google Assistant care poate răspunde automat în funcție de întrebările puse în chat. Dacă întrebați pe interlocutor dacă știe un restaurant bun în zona care vă aflați, asistentul va afișa imediat pe ecran o listă cu restaurante pe o anumită rază față de locația dumneavoastră și cu un rating de cel puțin 4 stele. Partenerul din discuție va recomanda din acea listă o un restaurant, iar asistentul vă va sugera cum să ajungeți acolo, cum să rezervați o masă și alte detalii.

Funcțiile de trimitere de imagini, poze, adăugare de text la poze, emoji și stikere vor rămâne prezente ca până acum. În plus există funcția Whisper Shout care vă lasă să modificați mărimea textului înainte de a-l trimite.


Allo va avea și un mod incognito pentru conversațiile private. Această funcție va encripta conversația și notificările de mesaje noi vor fi extrem de discrete. Evident, nu va păstrată pe dispozitiv nicio urmă a conversației. La fel ca și în Chrome, acest mod va trebui lansat manual și nu va avea toate funcțiile pe care le are și modul normal de lucru.

Duo va fi o aplicație simplistă de comunicații video care va foarte bine cu conexiunile slabe de internet (folosește WebRTC) și are integrată o funcție numită Knock Knock. Această funcție permite ca interlocutorul să primească un mic preview live a conversației înainte de a răspunde. Evident, pentru a evita unele abuzuri ale acestei funcții, utilizatorii vor puta bloca această funcție.


Duo va folosi o transmisie de rezoluție de 720p și va avea o tehnologie care va permite trecerea de pe rețelele mobile GSM pe cele Wi-Fi fără ca utilizatorul să simtă schimbarea.


Ambele aplicații vor fi lansate în această vară și vor fi disponibile atât pe android cât și pe iOS. Totuși Hangouts va mai exista, atâta timp cât unele funcții din aplicație nu vor fi sau nu au fost implementate în Allo și Duo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts