vineri, 27 mai 2016

Noutăți de pe aeroportul din Iași

Astăzi a fost o zi aglomerată în privința știrilor legate de aeroportul din Iași.

Primul anunț a venit de la TAROM

Începând cu 25 iunie 2016, compania TAROM in parteneriat cu aeroportul Iași, lansează o noua ruta in portofoliul sau: Iași – Madrid. In prezent, TAROM efectuează zboruri directe din Iași către 6 destinații externe (München, Londra-Luton, Roma, Bologna, Torino, Tel Aviv) și zilnic 4 frecvente București-Iași-București.

Noua ruta va opera cu doua frecvente săptămânale, in zilele de miercuri și sâmbăta, cu decolare de la Iași la ora 19:50 și sosire la Madrid la ora 23:05. Decolarea la Madrid va avea loc la ora 01:10, iar aeronava va ateriza la Iași la ora 05:10 (toate orele sunt locale).

Gabriel Stoe, Director General al Companiei TAROM: „Cu mare plăcere anunțăm introducerea unei noi curse externe din Iași, un important nod aerian din țară, preocuparea noastră fiind diversificarea portofoliului de rute in zone din țară unde exista potential de dezvoltare. Datele pe care le-am primit demonstrează ca Iași-Madrid va fi o ruta profitabilă, cu atât mai mult cu cat o astfel de cursa nu se operează in prezent din Iași, iar pentru noi acest lucru reprezinta un avantaj. Clienții companiei noastre se vor bucura, asa cum i-am obișnuit, de servicii de calitate pe aceasta noua ruta, putând călători in siguranță și confort. Ne bucuram ca parteneriatul TAROM cu Aeroportul Iași este într-o continua dezvoltare”.

Marius Bodea, Președintele C.A. al Aeroportului International Iași: „Deschiderea noii curse directe Iași-Madrid se concretizează in urma negocierilor intense cu partenerul nostru TAROM care a înțeles ca un astfel de proiect merita sa fie pus in practica. Vorbim de o cursa așteptată de foarte multa vreme. Solicitările pentru aceasta destinație, care sunt numeroase și vin din medii diferite, dar și legatările intre cele doua orașe, pe diverse paliere de activitate, au reprezentat fundamentul economic de calcul pentru partenerul nostru. Cursa directa Iași-Madrid presupune o durata de zbor de 4 ore și folosirea unei aeronave care sa permită transportul mai multor pasageri odată, pentru a fi profitabila. Conectarea Iașului cu capitala Spaniei era necesara pentru ca vorbim de o destinație turistica de mare impact. In plus, Madrid este un important centru cultural și universitar, unde ajung sa studieze multi tineri din regiunea noastră. Totodata, Madrid este cunoscut ca un puternic centru industrial și de afaceri, și se creează astfel posibilitatea ca noi investitori străini sa vina sa își dezvolte afacerile in zona noastră, dar este și un oraș unde muncesc numeroși concetățeni care se întorc in țară și contribuie, indirect, la dezvoltarea economica a regiunii. In același timp, noua ruta facilitează reîntregirea familiilor mult mai des, in Madrid locuind multi oameni din regiunea Moldovei. Tin sa mulțumesc companiei TAROM pentru deschidere și încrederea pe care ne-o acorda atunci când înțeleg că în Iași exista potential de dezvoltare”.


Cel de-al doilea de la Flydubai



Conducerea Aeroportului Internaţional Iaşi a iniţiat discuţiile cu oficialii companiei aeriene Flydubai pentru deschiderea unei noi rute. Reprezentanții companiei vor face o evaluare tehnică şi speră că zborurile de la Iaşi la Dubai să fie lansate în vara anului viitor.

"E mult potenţial în această parte de lume, aici în Iaşi. Tocmai am fost la aeroport, este foarte frumos şi foarte convenabil, problema e că nu prea am văzut oameni. Şi ca să faci asta, trebuie să ai o companie aeriană. Potenţialul acestei pieţe este mare. Încerc să mă duc înapoi la Bucureşti cu colegii mei şi nu pot să gasesc locuri, e plin", a declarat Hamad Obaidalla, directorul comercial al flydubai, prezent la o conferinţă de presă la Iaşi.

Oficialul companiei nu a oferit detalii despre programul de zbor sau o dată anume la care vor fi lansare zborurile.

Flydubai a început operarea zborurilor pe ruta Bucureşti-Dubai în octombrie 2012.

"Am crescut treptat numărul de zboruri de pe aeroportul din București, iar de săptămâna viitoare vom avea curse zilnice", a mai adăugat Hamad Obaidalla.

Flydubai a înregistrat o scădere cu 60% a profitului în 2015, pe fondul aprecierii monedei americane. Astfel, profitul operatorului a scăzut la 24,3 milioane de euro în 2015, după ce în 2014 înregistrase un profit de 60,4 milioane de euro.

Veniturile companiei au crescut cu 11%, la 1,18 miliarde de euro. Flydubai va primi începând cu luna mai a acestui an 16 noi avioane, pe operioadă de doi ani. Compania vrea să scoată din uz șapte avioane pentru a-și menține o flotă tânără, notează publicația din Emiratele Arabe Unite, The National.

Pe 19 martie 2016, un avion de tip Boeing 737-800, aparţinând companiei FlyDubai, s-a prăbuşit la aterizare , în jurul orei 3.50 (2.50, ora României), pe aeroportul din oraşul rus Rostov-pe-Don. Avionul venea din Dubai (Emiratele Arabe Unite) şi avea la bord 55 de pasageri şi şase membri ai echipajului. Autorităţile ruse au anunţat că nu există supravieţuitori.

Înfiinţată în martie 2008, flydubai este compania aeriană cu cea mai mare creştere din lume. De când a început să opereze, în iulie 2009, compania a înfiinţat o reţea de rute operaţională de-a lungul Orientului Mijlociu, Africa, subcontinentul indian, Asia și Europa Centrală şi de Est. Flota companiei flydubai este formată din 49 de aeronave noi Boeing 737-800.

Patru companii aeriene leagă Iaşiul de Europa şi Israel. Wizz Air zboară spre cele mai multe destinaţii (Milano, Veneţia, Londra, Larnaca, Bologna, Tel Aviv, Catania şi Roma), urmată de Tarom (Londra, Istanbul, Munchen, Roma, Bologna, Torino, Tel Aviv) şi Blue Air (Paris, Londra, Roma, Barcelona, Bruxelles, Koln), iar Austrian Airlines operează zboruri spre Viena.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

About Us

Recent

recentposts

Random

randomposts